APPELSIINI-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU
Tämä juustokakku on maultaan pehmeän appelsiininen. Myös itse kakku on koostumukseltaan mukavan pehmeähkö ja herkullinen. Tämä kakku kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua, mahdollisuuksien mukaan jo parikin päivää etukäteen. Suosittelen tähän käytettäväksi Lidlistä löytyvää Fin Carré -valkosuklaata, sillä olen todennut sen olevan leivonnassa erittäin hyvää suklaata. Lisäksi se on melko edullista.
Tässä ohje:
Pohja:
250g Digestive-keksejä
120g voita tai leivontamargariinia
Täyte:
6dl kuohukermaa
2tl sokeria
3rkl vaniljakreemijauhetta
1 pieni appelsiini
400g valkosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g appelsiinituorejuustoa
2dl tomusokeria
3rkl sitruunamehua
Kiille:
2dl appelsiinimehua
3rkl mangopilttiä
3 liivatelehteä
tilkka vettä
Lisäksi tarvitset:
Vuokaspray tms. vuoan voiteluun
Halutessasi koristeeksi marjoja/hedelmiä tms.
Käytä halkaisijaltaan 26cm rengasvuokaa tai 26cm irtopohjavuokaa ilman vuoan pohjakappaletta. Voitele rengasvuoka tai irtopohjavuoan kehikko haluamallasi tavalla (itse käytin vuokasprayta, jonka päälle sirottelin vielä hieman tomusokeria). Laita voideltu vuoka tarjoiluastian keskelle, sillä kakku tehdään suoraan tarjoilualustalle, jolloin sitä ei tarvitse valmiina siirrellä astiasta toiseen.
Aloita pohjan valmistus murskaamalla keksit muruiksi. Voit laittaa keksit esimerkiksi pakastuspussiin ja murskata ne kaulimella kevyesti kopautellen. Sulata rasva ja lisää keksimuru rasvan joukkoon. Levitä keksi-rasvaseos reunavuoan/irtopohjavuoan kehikon sisäpuolelle. Painele seos kevyesti tasaiseksi kerrokseksi. Älä paina liian tiiviiksi, ettei pohjasta tule liian kova ja vaikeasti leikattava. Laita pohja odottamaan jääkaappiin.
Tässä esimerkkikuva siitä, miten irtopohjavuoan reunus on asetettu suoraan tarjoiluastian päälle ilman pohjaa. Keksipohja on suoraan tarjoiluastian päällä! |
Aloita täytteen valmistus laittamalla kulhoon sokeri ja kuohukerma. Aloita vatkaus. Hetken vatkaamisen jälkeen ala siivilöidä vaniljakreemijauhetta kerman joukkoon aina pieniä määriä kerrallaan samalla koko ajan vatkaten. Vaniljakreemijauheen avulla kermasta tulee sopivan kova vaahto. Vaahdon valmistuttua laita se kylmään odottamaan.
Pese appelsiini huolellisesti ja puolita se. Raasta toisesta puolikkaasta kuori. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa (itse sulatin mikrossa puolella teholla lyhyissä pätkissä useasti sekoitellen). Ota kerma kylmästä. Lisää kerman joukkoon tuorejuustot, 1 rkl raastettua appelsiinin kuorta, tomusokeri ja sitruunamehu. Sekoita kevyesti tasaiseksi. Lisää lopuksi valkosuklaa ja sekoita varoen. Ota keksipohja jääkaapista ja kaada täyte pohjan päälle. Tasoita pinta mahdollisimman tasaiseksi ja laita kylmään yön yli.
Aloita kiilteen valmistus laittamalla liivatteet likoamaan kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi. Mittaa appelsiinimehu ja piltti kulhoon ja sekoita. Kiehauta vesitilkka (n. 0,5dl) ja lisää joukkoon hyvin puristetut liivatelehdet ja sekoita. Ota kattila liedeltä ja kaada liivateseos ohuena nauhana mehu-pilttiseokseen samalla huolellisesti sekoittaen. Ota kakku jääkaapista ja kaada kiille kakun päälle lusikkaa apuna käyttäen. Laita kakku takaisin kylmään. Ota hyytyneen kakun ympäriltä reunavuoka/irtopohjavuoan reuna pois ja koristele kakku haluamallasi tavalla.
NAUTI!
Valmis kakku, oi nam! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti