sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Kermainen kuningatarjuustokakku


KERMAINEN KUNINGATARJUUSTOKAKKU


Tämä ihanan kermainen juustokakun ohje oli toinen ohjeista, jonka kehittelin tämän vuoden ravintolapäivään. Tämä kakku saavutti erittäin suuren suosion mangohyydykekakun (http://rinkelijenni.blogspot.fi/2017/05/valkosuklainen-mangohyydykekakku.html) rinnalla. Tästä tuli myös yksi omista suosikeistani sekä maun että ohjeen helppouden vuoksi. Tässäpä tähän ihanuuteen ohje!


Pohja:
2 huoneenlämpöistä kananmunaa
0,75dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
n. 0,75dl maitoa
2tl vaniljasokeria
n. 3 rkl mansikkahilloa
n. 3kpl tuoreita mansikoita

Täyte:
4dl vispikermaa
1prk (250g) kuningatartuorejuustoa
250g maitorahkaa
3rkl vaniljakreemijauhetta
0,5dl sokeria
2rkl mansikkahilloa
7kpl liivatelehtiä + muutama rkl vettä

Kiille & koristeet:
2prk Piltin metsämarjasosetta
3rkl mansikkahilloa
4kpl liivatelehtiä + pari rkl vettä
Mansikoita, ananaskirsikoita, marjoja tai mitä vain koristeeksi!

Lisäksi tarvitset:
Vuokaspray tms. vuoan voiteluun


Aloita kakku tekemällä kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Tässä saattaa kestää jonkin aikaa, mutta mitä kuohkeampi vaahto, sen parempi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne sitten muna-sokerivaahtoon. Sekoita hiljaisella teholla tasaiseksi. Kaada seos voideltuun vuokaan (24cm) ja paista 175 asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia tai kunnes pohja on valmis. Anna valmiin pohjan jäähtyä ja aseta se sitten tarjoiluastialle ja laita voideltu irtopohjavuoan reunus kakkupohjan ympärille. Mittaa maito mukiin ja sekoita vaniljasokeri maidon joukkoon. Kostuta sillä kakkupohja kevyesti kauttaaltaan. Levitä vielä ohut kerros (n.3rkl)  mansikkahilloa kostutetun pohjan päälle. Pilko tuoreet mansikat mahdollisimman pieniksi paloiksi, mutta älä soseuta. Ripottele mansikanpalat hillokerroksen päälle. Laita kakku jääkaappiin odottamaan.
Aloita täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, maitorahka, vaniljakreemijauhe, sokeri ja hillo kermavaahdon joukkoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Laita täyte kylmään hetkeksi odottamaan. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Mittaa kattilaan muutama ruokalusikallinen vettä ja kiehauta. Liota huolellisesti puristetut liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja sekoita. Ota kakkutäyte kylmästä ja kaada vesi-liivateseos sen joukkoon ohuena nauhana ja koko ajan huolellisesti sekoitellen. Ota myös kakkupohja jääkaapista ja kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta mahdollisimman tasaiseksi. Laita kakku sitten taas takaisin jääkaappiin hyytymään useaksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Valmista kiille hyytyneen kakun päälle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sekoita sillä aikaa kulhossa keskenään hillo ja metsämarjasose. Mittaa kattilaan pari ruokalusikallista vettä ja kiehauta. Liota kiehuvaan nesteeseen hyvin puristetut liivatelehdet ja sekoita. Kaada liivateseos ohuena nauhana marjasose-hillo-seokseen samalla kokoajan kunnolla sekoittaen. Ota kakku kylmästä ja kaada seos sen päälle. Laita takaisin hyytymään.
Ota irtopohjavuoan rengas varovasti pois valmiin kakun ympäriltä. Koristele kakku haluamallasi tavalla ja nauti!

Valmis kakku!


Kiitos vielä kaikille ravintolapäivänä Katukahvila Kanelipullassamme vieraille henkilöille, joille oli ilo kehittää tämä ohje!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti