tiistai 30. toukokuuta 2017

Maailman parhaat tomaattisämpylät


MAAILMAN PARHAAT TOMAATTISÄMPYLÄT


Halusin kehitellä ohjeen mahdollisimman pehmeisiin sämpylöihin, jotka myös maistuvat paremmalta kuin hyvältä. Ohjeesta tuli niin hyvä, että minun oli leivottava näitä samana iltana uudestaan, sillä aamulla leivotut olivat salaperäisesti huvenneet päivän aikana.
Tässä ohje näihin ihanuuksiin, joita tällä ohjeella syntyy noin 8-9 kpl!

Ainekset:
2dl maustamatonta ruokakermaa
0,5dl maitoa
1pss (11g) kuivahiivaa
1,5tl suolaa
0,5rkl sokeria
1,5tl mustapippurirouhetta
1tl jauhettua paprikaa
2,5rkl tomaattipyreetä
5dl vehnäjauhoja
3rkl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
50g leivontaan sopivaa margariinia
1rkl rypsiöljyä

Aloita taikinan valmistus sekoittamalla kulhossa keskenään ruokakerma ja maito. Lämmitä mikrossa noin 42 asteiseksi. Lisää joukkoon kuivahiiva ja sekoita. Lisää seuraavaksi suola, pippuri, paprikajauhe ja sokeri. Sekoita. Lisää joukkoon 2dl jauhoista, tomaattipyree ja aurinkokuivatut tomaattikuutiot. Aloita taikinan vaivaaminen. Pehmennä rasvaa varovasti mikrossa, mutta älä sulata. Lisää taikinaan pehmennetty rasva, öljy ja loput jauhoista. Vaivaa taikinaa vielä hetki. Laita tässä vaiheessa uuni lämpenemään 175 asteeseen. Siirrä taikina kohoamaan lämpimään paikkaan liinan alle noin 30 minuutiksi. Pyörittele taikinasta palloja uunipellille ja paista 175 asteisen uunin keskitasolla n. 15-17 min. Sämpylät ovat kypsiä, kun pohjaan on tarttunut hieman väriä (kuva alapuolella).

Sämpylät ovat valmiita, kun pohja saa hieman väriä

Sämpylät valmiina herkuteltavaksi!

TOIVOTTAVASTI MAISTUU! IHANIA HERKKUHETKIÄ! :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti