MANSIKKAJUUSTOKAKKU
Tässä ohje mansikkakakkuun, joka on erittäin mansikkainen ja sopii hyvin juhlaan kuin juhlaan! Kakku on oikein maistuva ja mukavan raikas!
Pohja:
2 huoneenlämpöistä kananmunaa
0,75dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
n. 1dl maitoa
2tl vaniljasokeria
n. 3 rkl mansikkahilloa
n. 3kpl tuoreita mansikoita
Täyte:
4dl kuohukermaa
2tl sokeria
2rkl vaniljakreemijauhetta
1,5dl tomusokeria
3,5tl vaniljasokeria
250g maitorahkaa
150g maustamatonta tuorejuustoa
450g pakastemansikoita
8 liivatelehteä
0,2dl mansikoiden keitinvettä
2tl sitruunamehua
Kiille & koristeet:
3prk Piltin metsämarjasosetta
1,5rkl mansikkahilloa
1,5rkl pakastemansikoiden keitinvettä
4liivatetta
Mansikoita, ananaskirsikoita, marjoja tai mitä vain koristeeksi!
Lisäksi tarvitset:
Vuokaspray tms. vuoan voiteluun
Aloita kakku tekemällä kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Tässä saattaa kestää jonkin aikaa, mutta mitä kuohkeampi vaahto, sen parempi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne sitten muna-sokerivaahtoon. Sekoita hiljaisella teholla tasaiseksi. Kaada seos voideltuun vuokaan (24cm) ja paista 175 asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia tai kunnes pohja on valmis. Anna valmiin pohjan jäähtyä ja aseta se sitten tarjoiluastialle ja laita irtopohjavuoan reunus kakkupohjan ympärille. Mittaa maito mukiin ja sekoita vaniljasokeri maidon joukkoon. Kostuta sillä kakkupohja kevyesti kauttaaltaan. Levitä vielä ohut kerros (n.3rkl) mansikkahilloa kostutetun pohjan päälle. Pilko tuoreet mansikat mahdollisimman pieniksi paloiksi, mutta älä soseuta. Ripottele mansikanpalat hillokerroksen päälle. Laita kakku kylmään odottamaan.
Laita pakastemansikat kattilaan ja kiehauta niitä noin 10 minuuttia. Siivilöi mansikat, mutta ota keitinvettä talteen. Mittaa sokeri kulhoon ja kaada kerma sokerin päälle. Aloita vatkaus. Hetken vatkaamisen jälkeen ala siivilöidä joukkoon vaniljakreemijauhetta pienissä erissä. Lisää kermavaahdon joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri, maitorahka ja tuorejuusto. Sekoita kevyesti. Lisää viimeisenä keitetyt pakastemansikat ja sekoita tasaiseksi. Laita kylmään.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Mittaa kattilaan mansikoiden keitinvesi ja sitruunamehu. Kiehauta ja lisää joukkoon hyvin puristetut liivatelehdet. Ota kakkutäyte kylmästä ja kaada liivateseos siihen ohuena nauhana koko ajan kunnolla sekoittaen. Ota kakkupohja kylmästä ja kaada täyteseos siihen. Tasoita pinta mahdollisimman tasaiseksi ja laita kakku hyytymään jääkaappiin useaksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Valmista kiille hyytyneen kakun päälle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sekoita sillä aikaa kulhossa keskenään hillo ja metsämarjasose. Mittaa kattilaan pakastemansikoiden keitinvesi ja kiehauta. Lisää kiehuvaan nesteeseen hyvin puristetut liivatelehdet ja sekoita. Kaada liivateseos ohuena nauhana marjasose-hillo-seokseen samalla kokoajan kunnolla sekoittaen. Ota kakku kylmästä ja kaada seos sen päälle. Laita takaisin hyytymään.
Ota irtopohjavuoan rengas varovasti pois valmiin kakun ympäriltä. Koristele kakku haluamallasi tavalla ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti