VALKOSUKLAINEN MANGOHYYDYKEKAKKU
Tämän valkosuklaisen mangohyydykekakun ohjeen kehittelin tämän vuoden ravintolapäivään. Kakku oli erittäin suosittu kermaisen kuningatarjuustokakun (http://rinkelijenni.blogspot.fi/2017/05/kermainen-kuningatarjuustokakku.html) rinnalla ja lupasin kirjoittaa blogiini ohjeen mahdollisimman pian! Tässäpä pidemmittä puheitta ohje, eli kaikki vain kokeilemaan!
Pohja:
2 huoneenlämpöistä kananmunaa
0,75dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
n. 0,75dl maitoa
2tl vaniljasokeria
Täyte:
3dl vispikermaa
2dl sokeria
2dl maustamatonta jugurttia
2dl maitorahkaa
1prk Piltin mangososetta
2tl vaniljasokeria
30g valkosuklaata
7kpl liivatelehtiä + pari rkl vettä
Kiille & koristeet:
2prk Piltin mangososetta
0,5dl appelsiinimehua
4kpl liivatelehteä + pari rkl vettä
Ananaskirsikoita, marjoja tai mitä vain koristeeksi!
Lisäksi tarvitset:
Vuokaspray tms. vuoan voiteluun
Aloita kakku tekemällä kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Tässä saattaa kestää jonkin aikaa, mutta mitä kuohkeampi vaahto, sen parempi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne sitten muna-sokerivaahtoon. Sekoita hiljaisella teholla tasaiseksi. Kaada seos voideltuun vuokaan (23cm) ja paista 175 asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia tai kunnes pohja on valmis. Anna valmiin pohjan jäähtyä ja aseta se sitten tarjoiluastialle ja laita voideltu irtopohjavuoan reunus kakkupohjan ympärille. Mittaa maito mukiin ja sekoita vaniljasokeri maidon joukkoon. Kostuta sillä kakkupohja kevyesti kauttaaltaan ja laita kostutettu kakku jääkaappiin odottamaan.
Aloita täytteen valmistus vatkaamalla kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon maitorahka, jugurtti, mangosose, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti. Laita tässä vaiheessa liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sulata valkosuklaa mikrossa hiljaisella teholla n. 20 sekunnin pätkissä välillä sekoitellen. Kaada sulatettu valkosuklaa täyteseokseen ja sekoita tasaiseksi. Mittaa kattilaan pari ruokalusikallista vettä ja kiehauta. Liota huolellisesti puristetut liivatelehdet kiehuvaan veteen ja kaada vesi-liivateseos ohuena nauhana kakkutäytteen joukkoon samalla huolellisesti sekoitellen. Ota kakkupohja kylmästä ja kaada täyte kakkupohjan päälle ja tasoita pinta mahdollisimman tasaiseksi. Laita kakku jääkaappiin hyytymään useaksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Aloita kakkukiilteen valmistus laittamalla liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sekoita kulhossa mangososeet ja appelsiinimehu. Mittaa kattilaan pari ruokalusikallista vettä ja kiehauta. Liota kiehuvaan veteen huolellisesti puristellut liivatelehdet. Kaada vesi-liivateseos mangosose-mehuseokseen ohuena nauhana ja sekoittele samalla huolellisesti. Kaada seos hyytyneen kakun päälle. Laita kakku takaisin kylmään hyytymään.
Ota irtopohjavuoan rengas varovasti pois valmiin kakun ympäriltä. Koristele kakku haluamallasi tavalla ja nauti!
Kakku valmiina herkuteltavaksi! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti