LIME-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU
Tämän ohjeen suunnittelin grillijuhlien jälkiruoaksi. Kakusta tuli ihanan raikas ja se sopii varmasti juhlaan kuin juhlaan!
Käytin kakussa Arlan sitruuna-limerahkaa, jota en harmikseni löytänyt enää S-ryhmän kaupoista. Mutta Super Marketeista niitä löytyi, onneksi. Tämä kannattaa muistaa aineksien ostoreissulla! Kiilteessä käytin valmista limemehua, jota myydään pienissä pulloissa, yleensä löytyy keltaisten sitruunamehupullojen vierestä
Pohja:
250g Digestive-keksejä
125g leivontamargariinia
Täyte:
4dl vispikermaa
2rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
2prk (yht. 400g) Arlan sitruuna-Limerahkaa
1 limen raastettu kuori
3rkl limemehua (yhden limen puristettu mehu)
150g valkosuklaata
5 liivatelehteä + tilkka vettä
(vihreää elintarvikeväriä)
Kiille:
1dl limemehua
1,5dl vettä
0,75dl sokeria
3 liivatelehteä +tilkka vettä
(vihreää elintarvikeväriä)
Lisäksi tarvitset:
Vuokaspray tms. vuoan voiteluun
Halutessasi koristeeksi limelohkoja, valkosuklaata tai mitä ikinä keksitkin!
Käytä halkaisijaltaan n. 23-24cm rengasvuokaa tai 23-24cm irtopohjavuokaa ilman vuoan pohjakappaletta. Voitele rengasvuoka tai irtopohjavuoan kehikko haluamallasi tavalla (itse käytin vuokasprayta, jonka päälle sirottelin vielä hieman tomusokeria). Laita voideltu vuoka tarjoiluastian keskelle, sillä kakku tehdään suoraan tarjoilualustalle, jolloin sitä ei tarvitse valmiina siirrellä astiasta toiseen.
Aloita pohjan valmistus murskaamalla keksit muruiksi. Voit laittaa keksit esimerkiksi pakastuspussiin ja murskata ne kaulimella kevyesti kopautellen. Sulata rasva ja lisää keksimuru rasvan joukkoon. Levitä keksi-rasvaseos reunavuoan/irtopohjavuoan kehikon sisäpuolelle. Painele seos kevyesti tasaiseksi kerrokseksi. Älä paina liian tiiviiksi, ettei pohjasta tule liian kova ja vaikeasti leikattava. Laita pohja odottamaan jääkaappiin.
Aloita täytteen valmistaminen mittaamalla kulhoon sokeri, vaniljasokeri ja vispikerma. Vatkaa vaahdoksi ja laita valmis vaahto jääkaappiin odottamaan. Pese lime huolellisesti. Raasta limestä kuori ja purista mehu (n. 3rkl) talteen. Laita tässä vaiheessa liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi ja tee sillä aikaa täyte loppuun. Ota kerma kylmästä ja lisää joukkoon tuorejuusto, rahka, limemehu, kuoriraaste ja halutessasi elintarvikeväri. Sekoita varovasti tasaiseksi. Sulata suklaa ja lisää se seokseen varovasti sekoittaen. Kiehauta tilkka (n. pari rkl) vettä ja liota kiehuvan veden joukkoon hyvin puristetut liivatelehdet. Kaada vesi-liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla koko ajan kunnolla sekoittaen. Ota keksipohja kylmästä ja kaada täyte sen päälle. Tasoita pinta mahdollisimman tasaiseksi ja laita kakku jääkaappiin hyytymään useaksi tunniksi, mieluiten jopa yön yli.
Valmista kiille hyytyneen kakun päälle. Aloita kiilteen valmistus laittamalla liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sekoita keskenään vesi, sokeri, limemehu ja halutessasi väriaine. Kiehauta tilkka vettä (n. 2 rkl) ja liota siihen huolellisesti puristetut liivatelehdet. Lisää vesi-liivateseos ohuena nauhana limemehu-seokseen samalla koko ajan kunnolla sekoitellen. Kaada kiille hyytyneen kakun päälle. Laita kakku takaisin jääkaappiin hyytymään.
Ota hyytyneen kakun ympäriltä reunavuoka/irtopohjavuoan reuna pois ja koristele kakku haluamallasi tavalla.
NAUTI!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti