MINTTUSUKLAAJUUSTOKAKKU
Rakastan minttusuklaata ja juustokakkuja, joten tällä kertaa päätin luoda yhdistelmän näistä kahdesta. Kakku oli taivaallisen makuista, vaikkakin aika makeaa. Tämä oli helppo tehdä ja tästä tuli ehdottomasti oma suosikkini!
Käytössäni oli Rainbow -merkkiset minttutäytekeksit ja niillä sai ihanan ja raikkaan mintun maun kakkuun. Suklaa oli Lidlin Fin Carré maitosuklaata, joka maksoi alle 0,40e levy ja joka sopi kakkuun täydellisesti! Suosittelen näitä lämpimästi.
Tässä ohje tähän suussa sulavaan herkkuun!
Pohja:
200g Minttutäytekeksejä
35g Voita tai leivontamargariinia
Täyte:
4dl Vispikermaa
2tl Sokeria
2,5rkl Vaniljakreemijauhetta
150g Minttutäytekeksejä
300g Maustamatonta tuorejuustoa
1dl Tomusokeria
300g Maitosuklaata
Kiille:
2dl Valmista suklaakastiketta
2 Liivatelehteä
tilkka vettä
Koristeeksi:
Kermavaahtoa, keksejä, suklaata tai mitä ikinä keksitkään!
Käytä halkaisijaltaan n. 20cm rengasvuokaa tai 20cm irtopohjavuokaa ilman vuoan pohjakappaletta. Voitele rengasvuoka tai irtopohjavuoan kehikko haluamallasi tavalla (itse käytin vuokasprayta, jonka päälle sirottelin vielä hieman tomusokeria). Laita voideltu vuoka tarjoiluastian keskelle, sillä kakku tehdään suoraan tarjoilualustalle, jolloin sitä ei tarvitse valmiina siirrellä astiasta toiseen.
Tässä esimerkkikuva siitä, miten irtopohjavuoan reunus on asetettu suoraan tarjoiluastian päälle ilman pohjaa. Keksipohja on suoraan tarjoiluastian päällä! |
Murskaa pohjaan tulevat keksit mahdollisimman pieneksi. Itse käytin tähän yleiskonetta, mutta voit murskata keksit myös laittamalla ne esimerkiksi pakastuspussiin ja kopauttelemalla pussia kaulimella. Sulata rasva ja sekoita se keksimurun kanssa. Levitä keksi-rasvaseos reunavuoan/irtopohjavuoan kehikon sisäpuolelle. Painele seos kevyesti tasaiseksi kerrokseksi. Älä paina liian tiiviiksi, ettei pohjasta tule liian kova ja vaikeasti leikattava. Laita pohja odottamaan jääkaappiin täytteen valmistumista.
Aloita täytteen valmistus murskaamalla keksit mahdollisimman pieneksi muruksi (itse käytin tähänkin yliskonetta). Jätä keksimuru odottamaan pöydälle. Pilko suklaa kulhoon ja sulata mikrossa pienellä teholla ja lyhyissä pätkissä useasti sekoitellen. Jätä myös sulatettu suklaa pöydälle (huoneenlämpöön) odottamaan. Mittaa sokeri ja kerma kulhoon ja aloita vatkaus. Hetken vatkaamisen jälkeen ala siivilöidä vaniljakreemijauhetta kerman joukkoon aina pieniä määriä kerrallaan samalla koko ajan vatkaten. Lisää valmiin kermavaahdon joukkoon hieman notkistettu tuorejuusto ja tomusokeri. Pyöräytä varovasti tasaiseksi. Lisää lopuksi joukkoon keksimuru ja suklaa ja sekoita hyvin varovasti tasaiseksi. Ota pohja kylmästä ja kaada täyte sen päälle. Tasoita pinta mahdollisimman tasaiseksi. Laita kakku jääkaappiin hyytymään useaksi tunniksi, mieluiten jopa yön yli.
Valmista kiille hyytyneen kakun päälle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Kaada suklaakastike kulhoon. Mittaa pari ruokalusikallista vettä pieneen kattilaan ja kiehauta. Lisää kuivaksi puristetut liivatteet kiehuvan veden joukkoon ja liota sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja kaada vesi-liivateseosta ohuena nauhana suklaakastikkeen joukkoon samalla kunnolla sekoitellen. Kaada suklaa-liivateseos varovasti kakun pintaan. Vie kakku takaisin jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Ota reunavuoka tai irtopohjavuoan rengas varovasti pois valmiin kakun ympäriltä. Koristele kakku haluamallasi tavalla ja nauti!
Itse koristelin valmiin kakun kermapursotuksilla :) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti