tiistai 25. heinäkuuta 2017

Mehevät mokkapalat suklaalla



MEHEVÄT MOKKAPALAT SUKLAALLA



Näistä mokkapaloista tuli ihanan paksuja ja kuohkeita! Näitä on ehdottomasti tehtävä toistekin!
Itse tein mokkapalat isoon (42cm x 29cm) suorakaiteen malliseen vuokaan, mutta ne voi tehdä myös pellille. Pellille tehtäessä suosittelen kuitenkin tekemään kuorrutteen 1,5 kertaisena.
Tässä ohje!

Pohja:
6 munaa
5dl sokeria
8dl jauhoja
5tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
300g leivontamargariinia
6,5rkl kaakaojauhetta (sokeroimaton)
0,5dl kahvia
2,5dl maitoa
50g tummaa suklaata
50g maitosuklaata

Kuorrute:
n. 1dl kahvia
4rkl kaakaojauhetta (sokeroimaton)
500g tomusokeria
70g leivontamargariinia
3tl vaniljasokeria

Koristeet:
Strösseliä, nonparelleja tai mitä ikinä keksitkin!

Valmista kahvi ja jätä siirrä se jäähtymään. Sulata leivontamargariini ja jätä se jäähtymään. Pilko suklaat siten, että ne jäävät mukavan kokoisiksi sattumiksi. Mikäli käytät irtopohjavuokaa, vuoraa pohja leivinpaperilla ja voitele sivut haluamallasi tavalla (itse käytin tähän vuokasprayta). Jos taas teet mokkapalat pellille, peitä se silloin leivinpaperilla. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri mahdollisimman kuohkeaksi (tee tämä huolellisesti, jotta mokkapaloista tulee kuohkeita! Itsellä aikaa meni jopa 20 minuuttia). Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon samalla varovasti sekoitellen. Lisää seuraavaksi taikinaan sulanut ja hieman jäähtynyt voi, jäähdytetty kahvi ja maito. Kaada taikina vuokaan/ pellille. Ripottele lopuksi suklaapalat taikinaan. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 20-30min. Tarkista kypsyys hammastikulla (mokkapalat ovat valmiit, kun tikkuun ei jää taikinaa). Jätä mokkapalat jäähtymään.
Aloita täyte valmistamalla kahvi ja jättämällä se jäähtymään. Sulata leivontamargariini ja jäähdytä sitä hetken aikaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivien aineiden joukkoon hieman jäähtynyt leivontamargariini ja sekoita. Lisää lopuksi kahvia pienissä erissä niin kauan, kunnes kuorrute on paksuudeltaan sopivaa. Kaada ja levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele päälle haluamasi koristeet ja siirrä jääkaappiin kovettumaan. Leikkaa mokkapalat haluamasi koisiksi paloiksi siten, että lämmität veistä hanan alla kuumassa vedessä, kuivaat sen ja leikkaat palat veitsen ollessa vielä kuuma (näin saat paloista siistimmät). Nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti