keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Lakritsi-valkosuklaajuustokakku (ilman liivatetta)





LAKRITSI-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU





Halusin kokeilla lakritsituorejuustoa, mutta en vain löytänyt sille yhtään mieluisaa ohjetta. Päätin sitten kehitellä sellaisen itse.
Käytin kakussa 20 cm irtopohjavuokaa, jota korotin reunakalvolla korkeammaksi. Halusin siis korkean, mutta halkaisijaltaan hillitymmän kakun. Leveämpi ja matalampi vuoka sopii mainiosti myös.
Julkaisin kakusta kuvan, jonka jälkeen ohjetta pyydettiin yli kaksikymmentä kertaa. Joten tässä teille pidemmittä puheitta kyseinen ohje:

Pohja:

250 g Digestive-keksejä
100 g Voita tai leivontamargariinia

Täyte:

6 dl vispikermaa
2 tl sokeria
2,5 rkl vaniljakreemijauhetta
1 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g lakritsituorejuustoa
300 g valkosuklaata
(lakritsiaromia)

Kuorrute & koristeet:

2 dl kuohukermaa
3 kpl Pandan lakritsi-fudgepatukkaa
2 kpl Kick- patukkaa
n. 0,5 pss tummia englanninlakuja tai muita lakritsikarkkeja
(lakritsiaromia)

Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat haluamallasi tavalla (itse käytin tähän vuokasprayta, jonka päälle sirottelin vielä hieman tomusokeria).
Murskaa keksit muruksi, esimerkiksi laittaen ne pakastuspussiin ja kaulimella koputellen. Sulata rasva ja lisää keksimurun joukkoon. Levitä keksi-rasvaseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi kevyesti painellen. Laita vuoka jääkaappiin.
Laita kulhoon sokeri ja vispikerma. Aloita vatkaus. Hetken vatkaamisen jälkeen ala siivilöidä vaniljakreemijauhetta kerman joukkoon aina pieniä määrä kerrallaan samalla koko ajan vatkaten. Vaahdon valmistuttua laita se kylmään odottamaan.
Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa (itse sulatin mikrossa puolella teholla lyhyissä pätkissä useasti sekoitellen).
Notkista seuraavaksi tuorejuustot. Lisää sulatettu valkosuklaa notkistetun tuorejuuston joukkoon ja sekoita. Ota kermavaahto kylmästä ja sekoita tomusokeri ja valkosuklaa-tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon. Tarkista maku ja lisää halutessasi lakritsiaromia. Levitä seos irtopohjavuokaan keksimurujen päälle. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin. Anna olla jääkaapissa useampi tunti, mieluiten yön yli.
Irrota irtopohjavuoka ja laita kakku tarjoilualustalle. Aloita kuorrutteen valmistus laittamalla pieniksi paloiksi pilkotut lakritsit ja 1 dl kermaa kattilaan (voit halutessasi käyttää myös lakritsiaromia tuomaan kuorrutteeseen vielä voimakkaamman lakritsin maun). Sulata lakritsi kerman sekaan sekoitellen. Jatka vielä kuorrutteen sekoittamista puolella teholla, kunnes se alkaa paksuuntua. Älä keitä seosta liian paksuksi! Ajattele seos kinuskina, niin haluttu paksuus on helpompi hahmottaa. Aloita kuorrutteen jäähdyttäminen, kun se on sopivan paksua. Jäähdyttele jatkuvasti sekoitellen. Lopuksi yritä saada koputeltua ilmakuplat pois. Kaada kuorrute varovasti kakun päälle (itse aloitin kaatamisen reunoista tehden varovasti "valumat" ensin). HUOM! Älä kaada kuorrutetta liian kuumana kakun päälle!
Viimeinen vaihe on kakun koristelu. Vatkaa lakritsikuorrutteesta yli jäänyt kerma vaahdoksi. Jämäkän ja helposti pursotettavan vaahdon saat, kun vatkauksen aikana siivilöit kerman sekaan pari teelusikallista vaniljakreemijauhetta pienissä erissä. Pursota kermavaahdolla haluamiasi kuvioita kakun pinnalle. Asettele myös lakritsikarkit kakun päälle. Voit käyttää koristeluun esimerkiksi tummia Englanninlakuja tai muita haluamiasi lakritsikarkkeja.
Nyt kakku on valmis herkuteltavaksi!



Valmis kakku, nam!



MUKAVIA HERKUTTELUHETKIÄ!

Huom!
Tästä ohjeesta on nyt saatavilla uudempikin versio. Uuteen versioon pääset täältä:
http://rinkelijenni.blogspot.fi/2017/02/lakritsi-valkosuklaajuustokakku-2-versio.html







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti