lauantai 8. syyskuuta 2018

Mokkajuustokakku


MOKKAJUUSTOKAKKU




Tämän kakun ohje syntyi, kun halusin kehitellä jotain uutta ja erilaista omaan herkuttelupäivään. Tämä oli oiva jälkiruoka lohivoileipäkakun jälkeen. Nam!


Pohja:
200g Digestive-keksejä
100g Leivontamargariinia

Täyte:
2dl kuohukermaa
250g maitorahkaa
2dl vahvaa, jäähdytettyä kahvua
6kpl liivatelehtiä + tilkka vettä
100g tummaa suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl sokeria
2tl vaniliinisokeria

Kiille:
2dl valmista suklaakastiketta (esim. Rainbow)
2kpl liivatelehtiä +tilkka vettä

Lisäksi tarvitset:
Vuokaspray tms. vuoan voiteluun
Halutessasi kermavaahtoa/marjoja/suklaata/mitä ikinä keksitkin koristeeksi


Voitele halkaisijaltaan n.20cm kakkurengas tai irtopohjavuoan rengas haluamallasi tavalla ja aseta se tarjoiluastian keskelle (tällöin kakku tulee suoraan tarjoiluastialle, eikä sitä tarvitse siirrellä valmiina).

1. Murskaa keksit muruksi. Sulata rasva ja sekoita keksimuru siihen. Painele seos kakkurenkaan/irtopohjavuoan renkaan sisäpuolelle ja tasoita varovasti. Älä painele pohjaa liikaa, ettei valmiista pohjasta tule liian kova ja vaikeasti leikattava.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Sekoita maitorahka ja jäähdytetty kahvi keskenään ja lisää kerman joukkoon.

4. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen, kylmään veteen n.10 minuutiksi ja jatka sillä aikaa täytteen valmistamista.

5. Sulata suklaa ja lisää se tuorejuuston kanssa seokseen ja sekoita varoen.

6. Lisää seuraavaksi sokerit ja sekoita tasaiseksi.

7. Kiehauta tilkka (n. muutama ruokalusikallinen) vettä ja lisää siihen huolellisesti puristetut liivatelehdet. Lisää vesi-liivateseos ohuena nauhana täyteseoksen joukkoon samalla koko ajan kunnolla vatkaten. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita kakku hyytymään jääkaappiin useaksi tunniksi, mieluiten yön yli.

8. Valmista kiille hyytyneen kakun päälle. Aloita kiilteen valmistus laittamalla liivatteet likoamaan runsaaseen, kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Kaada suklaakastike kulhoon. Keitä tilkka vettä kattilassa ja sulata siihen huolellisesti puristellut liivatelehdet. Kaada vesi-liivateseos ohuena nauhana suklaakastikkeen joukkoon samalla koko ajan kunnolla sekoittaen. Kaada kiille varovasti hyytyneen kakun päälle. Laita kakku jälleen hyytymään muutamaksi tunniksi.

9. Voit koristella kakun halutessasi kermavaahtoa, suklaata, marjoja tai mitä tahansa käyttäen. Kakku on nyt valmis herkuteltavaksi!

2 kommenttia:

  1. Tämä kuulostaa niin ihanalta että pakko leipoa sunnuntaisille pojan rippijuhlille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiv kuulla! Toivottavasti maistuu :) hauskaa juhlapäivää!

      Poista